Hoofgereg, Skaapvleis

Elsabé Daneel se Tamatiebredie

0 comments

My tamatiebredie wat ek vir Elsabé Daneel gemaak het in die eerste episode van Stoofstories met Marinda, op VIA DStv-kanaal 147, Woensdae om 17:00.

Elsabé Daneel se Tamatiebredie

Recipe by Marinda EngelbrechtCourse: Uncategorised
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Bestanddele

  • 2 uie, fyngekap

  • 15 ml olie om die uie in te braai

  • 2 kg skaapnek en skaaprib gemeng

  • 1 blikkie tamatiesmoor

  • 1 blikkie tamatiepuree

  • 1 koevertjie of blikkie tamatiepasta

  • 60 ml asyn

  • 80 ml suiker

  • 60 ml worcestersous

  • 6 naeltjies

  • 5 ml fyn gemmer (as jy nie daarvan het nie is dit nie noodsaaklik nie)

  • sout en peper na smaak

  • 250 ml water

  • 6 aartappels

Metode

  • Braai die uie tot glaserig in ’n pot bo-op die stoof.
  • Braai die vleis saam met die uie tot effens bruin.
  • Meng die res van die bestanddele behalwe die aartappels in ’n bakkie.
  • Gooi dit oor die vleis in die pot en laat dit liggies prut vir 45 minute.
  • Skil die aartappels en sny dit in kwarte.
  • Nadat die bredie vir 45 minute in die pot geprut het, kan die aartappels bygevoeg word.
  • Kook nou totdat die aartappels en vleis lekker sag is – ongeveer 30 minute (jy moet maar proe).
  • Kook gewone witrys om dit op voor te sit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*