Bykosse, Groente

Groenbone – met botter

4 comments

Groenbone is maklik vir my n maaltyd op sy eie.  Dit gee kleur en vreugde aan enige bord kos.  Ek maak altyd te veel sodat daar n skeppie kan oorbly vir more se honger. Rib en gorenbone blog 014

  1. 500 g groenbone
  2. 60 ml olie
  3. 2 uie
  4. 2 knoffeltoontjies
  5. 250 ml spek ( bacon)
  6. 2 aartappels in blokkies gesny
  7. sap van een suurlemoen
  8. 60 ml worcestersous
  9. 5 ml fyn neut
  10. sout en peper na smaak
  11. 10 ml aromat ( as jy n gewetensbeswaar teen dit het – los dit uit)
  12. 80 ml botter

NOU:

  • sny jou ui in ringe en braai in jou 60 ml olie tot glaserig in n pot of pan bo-op die stoofRib en gorenbone blog 007
  • voeg die spek en fyn gekapte knoffel  by en braai verderRib en gorenbone blog 008
  • sny die aartappels in blokkies soos dobbelsteenjies en sit dit saam met die bone in jou pan.
  • geur met al die res van die bestandele behalwe die botter Rib en gorenbone blog 018
  • nou moet jy proe en byvoeg waarvan jy baie hou
  • as jou groen bone sag, maar nie pap is nie, voeg die botter by en roer dit deurRib en gorenbone blog 022

Geniet die groenbone as n bykos of op sy eie.  Ek gaan my groenbone vandag eet met rib wat stadig in die oond gebraai is.

4 Comments

  1. Dis nou n lip aflek lekkerte!

  2. Dit lyk bake lekker

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*