Nagereg

Panna cotta – happie vir happie

0 comments

Ek bestel altyd die skoon, gladde nagereg en dan dink ek dit is vreeslik moeilik om te maak.  Tot ek dit self gemaak het en besef dis regtig maklik om te maak.  Party mense het n vrees om met gelatine te werk en eintlik moet jy net lees wat op die verpakking staan.

BENODIG:panna cotta blog 006

  • 500 ml room ( moenie speel nie)
  • 15 ml gelatine ( een sakkie in die boksie)panna cotta blog 001
  • 90 ml warm water
  • 200 ml strooisuiker
  • 5 ml vanieljegeursel

Dis vir die bo-laag:

  • 1 flake
  • 30 ml melk

NOU:

  1. gooi die warmwater in n beker en strooi die gelatine bo-op die water. Sit eenkant.panna cotta blog 003
  2. verhit die room, strooisuiker en vanieljegeursel tot net voor dit kook, die suiker moet opgelos wees.panna cotta blog 009
  3. roer die gelatine-mengsel in die koppie om seker te maak die gelatine het opgelospanna cotta blog 011
  4. gooi nou die gelatine-mengsel by die warm room en roer dit deur.
  5. spuit houertjies van jou keuse met Spray and Cook en skink die roommengsel in die houertjiespanna cotta blog 013
  6. plaas in die yskas vir ten minste 4 uurpanna cotta blog 021
  7. smelt die flake en melk in n houer in die mikrogolf vir 1 minuut.  Roer dit deur.panna cotta blog 036
  8. nou kan jy besluit om die panna cotta in jou houer te bedien  – smeer van die sjokolade mengsel oorpanna cotta blog 022
  9. of jy kan dit losmaak met n mes en dit uitdop op n bordjie.  Drup nou sjokolademengsel bo-oor.panna cotta blog 032

Dit is vreeslik ryk en jy moet klein porsies bedien.  Wees kreatief en bedien bessies bo-op of smelt aarbeikonfyt in die mikrogolf en smeer dit oor jou panna cotta.

Min moeite vir groot vreugde.

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*