Ek en Koos het saam gekook met ons Crocs aan. Niemand was daar om ons te spot oor ons Crocs nie. Wat ‘n lekker en gemaklike kook! Al is jy nie vegetaries nie belowe ek jou dat jy beslis van die frikkies gaan hou.
Sarietha die een is vir jou en Josh.
Kool-lensiefrikkadelle
Course: Uncategorised30
minutes40
minutesBestanddele
500 ml lensies, gedreineer
2 knoffelhuisies, fyngekap
1 eier
35 g parmesaankaas
30 ml broodkrummels
10 ml fyn komyn
5 ml fyn vars koljander
2 ml fyn kaneel
30 ml fyngekapte ui
5 ml gerookte paprika
1 fyngekapte rissie (opsioneel)
sout
peper
1 groot kool
- Sous vir koolfrikkies
1 ui, gekap
4 knoffelhuisies, fyngekap
2 rissies, gekap
1 blikkie Mexikaanse tamaties
10 ml tamatiepasta
125 ml rooiwyn
30 ml vars roosmaryn, gekap
5 ml suiker
10 ml gerookte paprika
10 ml worcestersous
Metode
- Sit alles behalwe kool in ’n voedselverwerker en verwerk tot glad.
- Gebruik ’n roomysskepper en maak balletjies.
- Sit die balletjies op ’n bakplaat wat met bakpapier uitgevoer is, en sit dit in die yskas.
- Neem die buitenste blare van die kool. (Sny die harde stronkgedeelte in die middel uit.) Druk dit in kookwater om sag te raak.
- Draai nou elke frikkadel toe in ’n koolblaar (jy kan dit vassteek met ’n tandestokkie) en sit dit bo-op die sous (resep onder) wat in ’n oondskottel gegooi is.
- Bak dit oop vir 20 tot 30 minute.
- Sous vir koolfrikkies
- Braai die ui tot glaserig.
- Braai die knoffel en rissies saam met die ui.
- Gooi die res van die bestanddele by en kook vir 20 minute.
- Gooi dit onderin ’n oondskottel en sit die frikkadelle op die sous om gaar te word.
Ek sien daars baie knoffel in.. ek kan dit seker maar uitlaat..
Jy kan dit enige tyd uitlaat.
Die lensie frikadelle,so oulik gaan probeer enige iets sonder vleis vir my
Dit is heerlik. Ek eet deesdae ook baie sonder vleis.
Hi
Enige resepte vir diabete?
Al my resepte wat ek het is op die blad.