Featured, Rooivleis

Lamskerrie

Comments are Disabled

Die lamskerrie het ek vir Corné Krige gemaak. En hy was so beïndruk met dit dat hy vir my gevra het vir die resep. En toe besluit ek maar dan deel ek dit met julle ook.

Lamskerrie

Recipe by Marinda EngelbrechtCourse: Rooivleis
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Bestanddele

  • 2 uie in ringe gesny
    1,5kg lamsvleis

  • 30 ml olie

  • 5 knoffelhuisies fyngedruk

  • Gemmer duim grootte gerasper

  • 10 ml koljander

  • 10 ml komyn

  • 10 ml rissievlokkies

  • 15 ml asyn

  • 15 ml suiker

  • 15 ml appelkooskonfyt

  • 15 ml borrie

  • 30 ml sterk kerrie

  • 1 steranys

  • 3 kardemonpeule gekneus

  • 1 blikkie tamatiepuree

  • 250 ml stock (1 blokkie opgelos in 250 ml kookwater)

  • Sout en peper

  • 3 aartappels in blokkies gesny

Metode

  • Braai die ui liggies in olie
  • Braai nou die knoffel en gemmer saam met die uie
  • Braai die kerrie, borrie komyn, koljander saam met die ui.
  • Gooi die vleis by en braai vinnig deur speserye
  • Meng die res van die betanddele en gooi by die vleismengsel
  • Sit die deksel op en laat dit prut vir 45 minute. Proe nou of jy nog rissies, suiker of asyn wil byvoeg.
  • Gooi nou die aartappels by.
  • Kook totdat die vleis en aartappels sag is.

Comments are closed.