Brood, Gebak

Maklike brood – net 3 bestandele

41 comments

Kyk n warm broodjie op sy tyd is soos vir vra vir nog met konfyt.  Die brood is so maklik.  Waarmee jy dit geur of aanhelp is jou saak.  Warm brood is liefde uit die hart. Stel jou oond op 180 grade Celsius en jy gaan die brood bak vir 1 uur.

Maklike brood – net 3 bestandele

Recipe by Marinda EngelbrechtCourse: Brood, Gebak
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Bestanddele

  • 500g bruismeel

  • 500 ml karringmelk of 1 bier

  • knippie sout

  • 250 ml (een koppie) kaas

Metode

  • Gooi die meel, sout en kaas in ‘n mengbak en roer met ‘n lepel tot lekker gemeng.
  • Roer nou jou karringmelk (of bier) by tot alles  gemeng is. As jy sien dat dit vir jou nog droog lyk, roer so bietjie melk by.
  • Sit dit in ‘n gesmeerde broodpannetjie en strooi 125ml kaas bo-oor. As jy dapper is kan jy self bietjie rooipeper of paprika ook oorstrooi.
  • Nou bak jy die brood vir om en by 60 minute.  Na 45 minute kan jy ‘n mes indruk en as dit droog uitkom is jou brood klaar.

Notas

  • Waar ek die kaas insit kan jy enige iets insit:  fyngekapte roosmaryn, pietesielie, mielies,songedroogte tamaties, olywe, fyn bokkoms.  Net wat jou tong begeer.
  • Geniet jou brood met konfyt of wat op jou hart gedruk is.
brood blog 023
brood blog 027

Tags

41 Comments

  1. Robertha Le Roux

    Will try this weekend …thank you

  2. My ma het my die brootji geleer bak toe ek nog klein was…doe karringmelk kan vervang word met selfde hoeveelheid bier endan soos marinda sê neuk j enige moontlike ding in wat jou hart begeer

  3. Fantastic

  4. Pingback: ERTJIESOP – heel jaar deur. | Marinda Kook

  5. marindakook

    Mensig jy maak my bly.

  6. Wow hierdie broodjie rys pragtig, so maklik selfs
    ‘n kind kan dit bak.

  7. Hendrik Swart

    Ek het bacon, knoffel en kaas in gesit. Absoluut n wenner.. Die mense het net gekla dat daar te min brood was. 🤣

  8. Hennie Stander

    Ek wil die resep probeer want dit lyk heerlik. Wanneer jy brood bak met karringmelk, moet mens eers die karringmelk verhit soos lou water

  9. Brood lyk heerlik en maklik . Ek gaan dit probeer

  10. corrie hugo

    Ek het lank terug die brood gebak en was altyd ‘n sukses. Nou weer probeer. Pragtig gerys en mooi bo-op. Ongeveer ;n uur gebak, maar toe ek dit sny is die kors hoog met ‘n lugleegte en onder le die res van die brood met taamlik kluitji! Karringmelk was redelik oud. Kan dit die rede wees?

    • Corrie, ek is nie ‘n kenner nie. Dit kan oorwerk wees.
      Bak weer!

    • Corrie, dit het onlangs met my ook gebeur. Was soo teleurgesteld want het altyd reg en lekker uitgekom. Toe gaan steek ek kers op by n ervare bakker. Hy sê toe ek moet sorg dat al my bestandele kamertemperatuur is vóór ek begin. Dit het al my probleme opgelos. Hoop dit help

  11. Alta Burger

    Marinda, ek dink jy en jou resepte is smashing.
    Ek wil jou kookboek koop en ek soek na jou murgpampoentjietert, gemmerkoekiepoeding
    En meer
    Ek het jou R100.00 boekie gekoop en feitlik alles daarin gemaak.Alles is n sukses.
    GELUK.
    Totsiens
    AltaBurger

    • Liewe Alta

      Al die resepte is op die blad of op my fb blad Marindakook. Loer gerus daar. Ek is besig om boek 2 te skryf.

      Lekker eet
      Marinda

  12. Ek maak dit baie in d winter saam lekker groente sop

  13. Hi Marinda, dis Phil van Radio X5 Stereo en het op jou webwerf afgekom met al die lekker resepte. Graag wil ek by jou hoor of ek van jou resepte kan gebruik vir my Tjailatyd program waar ek altyd n resep deel. Jy kan ook ons ook dan adverteer op jou blad en vir die lesers vra om in te skakel by my program. Radio X5 Stereo sal inruil ook jou webwerf adverteer en jou krediet gee.

    Vriendelike musiek groete,
    Phil

    • Middag Phil

      Jy is welkom om van die resepte te gebruik en die nodige erkenning te gee aan my. Beplan julle om dit op julle webwerf te plaas of gaan julle net die link na my blad toe stuur? Hoeveel resepte oor hoeveel dae wil julle doen?
      Dankie vir die blootstelling wat ek hieruit gaan kry
      Groete
      Marinda
      My epos: marindakook@gmail.com

  14. Hi, ek wil net weet of gluten free SF kan gebruik

  15. Hettie Pretorius

    Geniet om jou resepte gebruik,vinnig,maklik heerlik,en flatervrye. Het al konfyte ook gemaak…Nou die ertjiesop gaan nou pot toe….en broodjie…Tops elke resep …🌹

  16. Hettie Pretorius

    Broodjie heerlik

  17. Hi Marinda
    Kan ek bacon en kaas in bestandele gooi of moet dit bo op wees

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*