Rooivleis

My Ma se Bobotie

2 comments

My Ma se Bobotie

Recipe by Marinda EngelbrechtCourse: Rooivleis
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Bestanddele

  • 25 ml olie

  • 1 ui, in klein stukkies gekap

  • 750g – 1kg goeie maalvleis

  • 3 snye brood

  • 125 ml melk

  • 1 eier geklits

  • 80 ml appelkooskonfyt

  • 60 ml asyn

  • 60 ml matige kerrie

  • 30 ml borrie

  • 1 appel gerasper (opsioneel)

  • 2 lourier of suurlemoenblare

  • Amandelsplinters opsioneel

Metode

  • Braai jou gesnyde ui in die olie tot glaserig.
  • Laat die brood week in die melk en krummel dit in by jou vleis in jou mengbak – hou die melk vir jou bo-laag.
  • Meng al die res van die bestandele in by die vleis behalwe die lourier/suurlemoenblare, amandels , eier en melk.
  • Meng nou die gaar uie by jou vleis.
  • Sit die mengsel in ‘n gesmeerde oondbak. Moet dit nie styf indruk nie.
  • Meng nou jou eier en melk liggies met ‘n vurk en gooi oor die vleis.
  • Druk jou suurlemoen/lourierblare in die vleis en sprinkel die amandels bo-oor.
  • Bak vir 60 minut by 180C.

2 Comments

  1. Hoeveel porsies uit jou bobotieresep asb Marinda. Dankie.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*