Rooivleis

My Ma se Bobotie

6 comments

My Ma se Bobotie

Recipe by Marinda EngelbrechtCourse: Rooivleis
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Bestanddele

  • 25 ml olie

  • 1 ui, in klein stukkies gekap

  • 750g – 1kg goeie maalvleis

  • 3 snye brood

  • 125 ml melk

  • 1 eier geklits

  • 80 ml appelkooskonfyt

  • 60 ml asyn

  • 60 ml matige kerrie

  • 30 ml borrie

  • 1 appel gerasper (opsioneel)

  • 2 lourier of suurlemoenblare

  • Amandelsplinters opsioneel

Metode

  • Braai jou gesnyde ui in die olie tot glaserig.
  • Laat die brood week in die melk en krummel dit in by jou vleis in jou mengbak – hou die melk vir jou bo-laag.
  • Meng al die res van die bestandele in by die vleis behalwe die lourier/suurlemoenblare, amandels , eier en melk.
  • Meng nou die gaar uie by jou vleis.
  • Sit die mengsel in ‘n gesmeerde oondbak. Moet dit nie styf indruk nie.
  • Meng nou jou eier en melk liggies met ‘n vurk en gooi oor die vleis.
  • Druk jou suurlemoen/lourierblare in die vleis en sprinkel die amandels bo-oor.
  • Bak vir 60 minut by 180C.

6 Comments

  1. Hoeveel porsies uit jou bobotieresep asb Marinda. Dankie.

  2. Hallo Marinda

    Wil net hoor by jou, is die 1 eier en bietjie melk wat oorbly van die brood se geweek, nie te min vir n bolaag nie. Dit gaan die bobotie skaars bedek!
    Groete
    Susan

    • Marinda Engelbrecht

      Middag Susan
      Ek druk die melk uit die brood en dan werk dit vir ons. Jy kan enige tyd nog melk en eier meng.
      Lekker eet.

  3. Maritha Holland-Muter

    Naand Marinda
    Kan jy my asb help. Kan ek hierdie bobotie resep van jou nou maak en vries vir ongeveer 2 weke. Hoe hanteer ek dan inden ek kan vries, as ek wil voorsit.
    Dankie dat jy met ons deel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*