Bykosse, Groente

Pampoenskywe – ‘n groot lekkerte

6 comments

Ek dink ek het al die resep op my blog gesit, maar wat dis so lekker en maklik ek sit dit sommer weer op. Wat lekker is van die resep is dat jy dit in die oond sit en dan van dit vergeet. Die pampoen smaak nie net lekker nie, dit lyk ook mooi.  So n lekker rustic look!MARINDA BROCCOLI 005

 

BENODIG:

  • 6 skywe pampoen  – enige soort wat jou hart begeerMARINDA BROCCOLI 019
  • 175 ml heuning – of soos jou hand vind om te skink
  • 100 ml olyfolie
  • 125 ml kaneelsuiker
  • 100 ml sonneblomsade – of sade van jou keuse
  • 4 takkies tiemie

NOU:

  1. sny die pampoen in skywe so dik soos jy verkiesMARINDA BROCCOLI 012
  2. plaas die skywe in n oondbakMARINDA BROCCOLI 019
  3. sprinkel met die kaneelsuikerMARINDA BROCCOLI 037
  4. gooi die olyfolie en heuning oor ( ek maak altyd die heuning warm in die mikrogolf dan is dit lekker loperig)MARINDA BROCCOLI 039
  5. sprinkel die sade oor
  6. sit die tiemie op die pampoenMARINDA BROCCOLI 041
  7. bak vir 40 minute by 180 grade celsius in die oond sonder bedekking – oop
  8. draai die pampoen na 20 minute om
  9. die dikte van jou skywe sal bepaal hoe lank dit in die oond gaan neem  – voel met n vurk of dit sag isMARINDA BROCCOLI 065

Getroue pampoen – altyd n wenner! Die sous raak so lekker trekkerig en soetttttttttt.MARINDA BROCCOLI 068

 

6 Comments

  1. Een van my gunstelinge,en nou weet ek hoekom. Fantasties!!!

  2. Dki Marinda ekt jou hele reeks op tv so geniet en ook “getape” ek wil baie graag jou resepteboek koop maar weeti waar nie ek bly in Bloemfontein. Jy maak kosmaak so maklik en geniet elke oomblik daarvan. Hoop daar kom nog reekse. Dki

  3. hi jou resepte lyk lekker het jy n kook boek

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*