Seekos

Snoek Gerook

1 comment

Om kos te rook dink mense jy het spesiale toerusting nodig.  Dit is nie so nie, jy kan dit op jou stoof in die kombuis doen.

Dis vinnig en nie n gemors om skoon te maak nie.

Ek het snoek gerook, maar jy kan enige vis of vleis rook.  Ek het hoender met groot sukses gerook.rooksnoek vir blog 020

BENODIG:

  • snoek so groot soos jou behoefte
  • saagsels ( ek het akkerhout gebruik , die agrimarkte verkoop ook saagsels)rooksnoek vir blog 002
  • rooibosteeblare ( breek sakkies tee stukkend as jy nie die los tee kan kry nie)rooksnoek vir blog 006

NOU:

  1. sit jou pot op die stoof en gooi n dun lagie saagsels en rooibosteeblare onder in jou potrooksnoek vir blog 008
  2. sprinkel dit nat met water en meng met jou hand deurmekaar – dis belangrik om stoom te maak
  3. sit die oondrakkie op jou saagsel en rooibosteeblarerooksnoek vir blog 012
  4. was jou vis af en sit dit op die rakkierooksnoek vir blog 023
  5. plaas die deksel op die pot en sodra jy sien dit begin stoom , wag vir so 7 minute ( toets met n vurk – dit hang af hoe dik jou vis is)rooksnoek vir blog 024
  6. die vis moet nie droog wees nie – proerooksnoek vir blog 030

Eet dit met growwe brood of maak smoorsnoek of slaai met jou vis.  Weskus-heerlikheid onder 10 minute.rooksnoek vir blog 036

One Comment

  1. Vis bly gesond en lekker.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*