PANNEKOEK -onfeilbaar

Met die koue wat nou hier op ons toesak, sak daar die lus vir pannekoek ook op my toe.  Gisteraand was dit dan nou ook so en ek slaan die staatmakerresep aanmekaar.  Die geheim van pannekoek is dat jy die beslag moet laat rus vir ten minste n uur voor jy dit bak.MARINDA PANNEKOEK 033

Die beslag lewer so 10 dun pannekoeke.MARINDA PANNEKOEK 024

BENODIG:

1 koppie koekmeel
¼ teelepel sout
½ teelepel bakpoeier
2 eiers
2 koppies water (of 1 koppie melk en een koppie water)
1 eetlepel olie

 

NOU:

  1. sif die meel en bakpoeier en sout saamMARINDA PANNEKOEK 001
  2. klits die eiers en water/melk saam in n bekerMARINDA PANNEKOEK 006
  3. klits nou die vloeistof by jou meelmengsel  – klits tot gladMARINDA PANNEKOEK 010
  4. laat dit rus vir  1 uurMARINDA PANNEKOEK 011
  5. maak jou pan warm op die stoof met klein bietjie olie
  6. gooi genoeg beslag in om net die boom van die pan toe te maakMARINDA PANNEKOEK 015
  7. as die beslag droog raak, draai die pannekoek om met n spaanMARINDA PANNEKOEK 016
  8. bak jou pannekoeke  – maak mooi dun pannekoeke
  9. pak op n bord en strooi kaneelsuiker oorMARINDA PANNEKOEK 021

Wat jy binne die pannekoeke sit is legio.  Net so lekker met n soutvulsel, gesmelte kaas, mayohoender of tuna.

Soetvulsels soos karamel, sjokolade en appel maak van die pannekoeke n wenner.MARINDA PANNEKOEK 026

Ek eet myne graag met kaneelsuiker en n klein bietjie suurlemoensap.MARINDA PANNEKOEK 022

4 Replies to “PANNEKOEK -onfeilbaar”

      • Hi Marinda, shoe toe ek jou program raakloop op TV kan en net nie 1 epesode mis nie!! Jou disse is so lekker vinnig en vreeslik lekker. En ek is ook net so lief vir my wyntjie hoor. Ek is mal oor jou lekker lag, want ek lag ook baie maklik en uit my maag uit. Ek wil graag weet of jy ‘n resepte boek op die rakke het? Ek en my dogter versamel resepte boeke, en joune sal ‘n moet wees op ons rak!
        Vrienelike groete. Lidia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*