PIEKELUIE – maak jou eie uie

So kry ek n klomp uitjies by ons plaaslike winkel en besluit om hul te piekel.  Al ding met die uie is dat jy geduldig moet wees.  Jy moet die werk doen en dan vergeet van hulle vir ten minste 3 na 4 weke.  Dan mag jy die heerlikheid eet.  Saam met n kaasbord of in slaai bly die tradisionele piekeluie heerlik.

 

BENODIG:

  • 1 kg klein uie
  • 200 g growwe sout
  • genoeg water om die uie te bedek
  • 3 naeltjies
  • 8 peperkorrels
  • 30 ml pickling spicepiekeluie blog 005
  • 20 ml rissievlokkies – opsioneel
  • 750 ml wit druiweasyn
  • 200 ml bruinsuiker
  • duim grote vars gemmer in repies gesny

NOU:

  1. skil die uie en sprinkel die growwesout oor en maak toe onder die water  – dit moet nou oornag so staanstafie blog 008
  2. gooi al die res van die bestandele in n kastrol en verhit vir 20 minutepiekeluie blog 001
  3. spoel die uie af en plaas in n gesteriliseerde flespiekeluie blog 006
  4. gooi die warm asynmengsel oor die uie tot heel bobottel blog 002
  5. verseel en bere vir ten minste 3 weke

Ek steriliseer my flesse deur dit op die warmste siklus in my skottelgoedmasjien te was.

Jy kan saam met die uie in die fles vars chillies, suurlemoenskil of suurlemoenblare sit.  Dit verleen mooi kleur en gee n lekker smaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*