Nagereg

Roomys – 3 bestandele

26 comments

Ek weet dis winter en wie wil nou roomys eet?  Maar met n warm sjokoladesous bly dit n wenner.  Jy kan die roomys opdollie met sjokoladesplinters, fyngekapte koekies of wat  jou ook al maak glimlag.  Die roomys is baie romerig en moet so 30 minute voor jy dit bedien uit die vrieskas gehaal word.MARINDA BLOG 26052014 075

 

BENODIG:

  • 500 ml roomMARINDA BLOG 26052014 001
  • 1 blikkie kondensmelkMARINDA BLOG 26052014 010
  • 5 ml vanillageursel MARINDA BLOG 26052014 007of 2, 5 ml vanillasadeMARINDA BLOG 26052014 011

NOU:

  1. klits die room tot sagtepunt stadiumMARINDA BLOG 26052014 003
  2. roer die kondensmelk deur
  3. roer die vanilla deurMARINDA BLOG 26052014 014
  4. skep in n bak en sit in die vrieskasMARINDA BLOG 26052014 021

Jy kan die roomys optower met gesnipperde vrugte, sjokolade, neute of enige iets waarvan jy hou.  Regtig vinnig en maklik om te maak. En dis heerlik ……..MARINDA BLOG 26052014 077

Tags

26 Comments

  1. marindakook

    Tinkie, vinnig en lekker. Altyd daar as die gaste opdaag.
    groete
    Marinda

  2. Joan Dawson

    Heerlik. Net jy kan so wonderlike resepte vir ons gee. Maklik en goedkoop bestandele.

  3. Schalk Raats

    Ek vind met 3 eirwitte styf geklits en ingevou by roomys bly dit heerkik hanteerbaar om op te skep dadelik vanuit vrieskas.

  4. shavonne muller-venter

    hi!
    Ek wil ook die roomys probeer.
    die ” tip van 3 eierwitte invou” is die VOOR ek die 3bestandele vries?
    dankie!!
    Shavonne

  5. Grootte v bakpan vir tjoklitkoek

    • Marinda Engelbrecht

      Wena, jy moet kyk hoe hoog jy die koek wil he en dan jou pan volgens dit kies. Ek gebruik graag ‘n standaard koekpan.

  6. Stel graag belang in maklike vinnige lekker gewone resepte. Die roomys lyk baie lekker. Gaan dit probeer vir ons 3ling.

  7. Hi Marinda, Hoeveel liter roomys maak die resep van jou?

  8. Die resepte is heerlik!!! Baie dankie.

  9. Susan Viljoen

    Hi Marinda, hoekom gebruik n tertkors slegs die eiergeel en nie sommer net die hele eier nie?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*