UIE-MARMELADE – lekker saam met alles

Ek koop altyd die botteltjie uiemarmelade in die winkel en eet dit dan saam met kaas, tjops op brood en op enige iets net omdat dit so lekker is vir my.  So besluit ek om my eie te maak.  Niks moeilik nie, net tydsaam.MARINDA BLOG 26052014 061

BENODIG:

  • 2kg uie in dun ringe gesnyMARINDA BLOG 26052014 023
  • 100 ml olie
  • 500 ml balsamiese asyn
  • 500 ml rooiwyn
  • 500 g bruinsuikerMARINDA BLOG 26052014 036
  • sout en peper

NOU:

  1. skil die uie en sny in ringetjiesMARINDA BLOG 26052014 030 en braai dit tot glaserig in olieMARINDA BLOG 26052014 043
  2. meng die res van die bestandele in n bakkie en gooi oor die uieMARINDA BLOG 26052014 049
  3. kook nou vir 60 tot 90 minute totdat die sous stroperig raak – kook sonder dekselMARINDA BLOG 26052014 056
  4. gooi in gesteriliseerde bottels en bereMARINDA BLOG 26052014 068

Kyk, hierdie trekkerige uietjies op n burger of op n kaasbord smaak vorentoe.MARINDA BLOG 26052014 063

 

5 Replies to “UIE-MARMELADE – lekker saam met alles”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*