Bykosse, Groente

Uie-marmelade – lekker saam met alles

17 comments

Ek koop altyd die botteltjie uiemarmelade in die winkel en eet dit dan saam met kaas, tjops op brood en op enige iets net omdat dit so lekker is vir my.  So besluit ek om my eie te maak.  Niks moeilik nie, net tydsaam.MARINDA BLOG 26052014 061

BENODIG:

  • 2kg uie in dun ringe gesnyMARINDA BLOG 26052014 023
  • 100 ml olie
  • 500 ml balsamiese asyn
  • 500 ml rooiwyn
  • 500 g bruinsuikerMARINDA BLOG 26052014 036
  • sout en peper

NOU:

  1. skil die uie en sny in ringetjiesMARINDA BLOG 26052014 030 en braai dit tot glaserig in olieMARINDA BLOG 26052014 043
  2. meng die res van die bestandele in n bakkie en gooi oor die uieMARINDA BLOG 26052014 049
  3. kook nou vir 60 tot 90 minute totdat die sous stroperig raak – kook sonder dekselMARINDA BLOG 26052014 056
  4. gooi in gesteriliseerde bottels en bereMARINDA BLOG 26052014 068

Kyk, hierdie trekkerige uietjies op n burger of op n kaasbord smaak vorentoe.MARINDA BLOG 26052014 063

 

17 Comments

  1. Dit is nou my kos , dankie Sal probeer!!!!

  2. Ek moet uiemarmelade as n ‘dip’ saam met n fillo-worsie maak vir 200 mense. Sal die resep genoeg wees?

  3. Haai ek wil net graag weet was is die rak lewe vir uie marmelade?

  4. Hi. Word dit warm gebottel?

  5. Hoe lank kan n mens dit in die yskas hou na dit gebottel is? Dankie vir die resep!

  6. Hi Marinda, hoop dit gaan jou goed. Voorspoed, goedheid en guns vir jou en jou naastes vir 2022.
    Wil net vir jou vra,
    1. Waarmee kan wyn vervang word nie alkoholies en
    2. Kan wyn ook vervang word met port?
    Hoor graag van jou.
    Groete
    Gx

  7. Hello Die wyn is dit droe wyn of soet wyn? 🙈

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*