UIE-MARMELADE – lekker saam met alles

Ek koop altyd die botteltjie uiemarmelade in die winkel en eet dit dan saam met kaas, tjops op brood en op enige iets net omdat dit so lekker is vir my.  So besluit ek om my eie te maak.  Niks moeilik nie, net tydsaam.MARINDA BLOG 26052014 061

BENODIG:

  • 2kg uie in dun ringe gesnyMARINDA BLOG 26052014 023
  • 100 ml olie
  • 500 ml balsamiese asyn
  • 500 ml rooiwyn
  • 500 g bruinsuikerMARINDA BLOG 26052014 036
  • sout en peper

NOU:

  1. skil die uie en sny in ringetjiesMARINDA BLOG 26052014 030 en braai dit tot glaserig in olieMARINDA BLOG 26052014 043
  2. meng die res van die bestandele in n bakkie en gooi oor die uieMARINDA BLOG 26052014 049
  3. kook nou vir 60 tot 90 minute totdat die sous stroperig raak – kook sonder dekselMARINDA BLOG 26052014 056
  4. gooi in gesteriliseerde bottels en bereMARINDA BLOG 26052014 068

Kyk, hierdie trekkerige uietjies op n burger of op n kaasbord smaak vorentoe.MARINDA BLOG 26052014 063

 

12 Replies to “UIE-MARMELADE – lekker saam met alles”

  1. Hi Marinda, hoop dit gaan jou goed. Voorspoed, goedheid en guns vir jou en jou naastes vir 2022.
    Wil net vir jou vra,
    1. Waarmee kan wyn vervang word nie alkoholies en
    2. Kan wyn ook vervang word met port?
    Hoor graag van jou.
    Groete
    Gx

    • More Gerdie
      Ek het nog nooit wyn met iets anders vervang nie, maar die internet se vir my dat jy dit met druiwesap en slefs granaatsap kan vervang.
      Port het ook alkohol in.
      Mooi jaar
      M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*