Rooivleis

Sosaties – maak dit voor die vakansie verby is.

2 comments

Om jou eie sosaties te maak is n groot heerlikheid.  Dis glad nie moeilik nie en dit bly n wenner by die braai.  Ek het rump steak opgesny, maar jy kan dit met skaapvleis, varkvleis of hoender ook maak.  Probeer dit gerus.sosaties 052

BENODIG:

  • sosatiestokkies
  • 2,5 kg rumpsteak
  • 3 uie
  • 1 green pepper
  • 2 steranys
  • 3 kodomynsade
  • 15 ml djeerasosaties 007
  • 20 ml borriepoeier
  • 60 ml kerrie
  • 10 ml fyn gemmerpoeier
  • 30 ml olie
  • 60 ml suker
  • 500 ml asyn
  • 125 ml appelkooskonfyt
  • 3 suurlemoenblare  – as jy het
  • sout en peper
  • 250 ml water

NOU:

  1. week die sosatiestokkies in water vir omtrent 30 minsosaties 002
  2. braai twee uie wat jy in ringetjies gesny het in olie tot glaserig saam met die djeerasosaties 010
  3. sny die ander uie  en greenpeper in  stukke en hou eenkant – jy gaan dit saam met die vleis op die stokkie rygsosaties 025
  4. meng die res van die bestandele vir 15 minute en laat dit afkoel  – proe aan die sous.  As dit te suur is voeg suiker by, te soet voeg asyn by.
  5. sny jou vleis in netjiese blokkies en gooi in die koue kerriesous.  Laat dit oornag in die sous le.sosaties 016
  6. ryg nou vleis, uie, en green peper om die beurt op die stokkie
  7. pak in n plastiek/emaljehouer en gooi sous oor.  Laat dit ten minste 1 tot 3 dae in die sous le.sosaties 034
  8. braai oor matige kole  – pasop dat dit te gaar raak.sosaties 036

n Sosatie met ‘n glasie koue wyn in die Boland is n wenner.  sosaties 041

2 Comments

  1. Goeie dag. Kan die Djeera met gemaalde Cumin vervang word en indien wel, met hoeveel? PS: Fantastiese website!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*