Groente, Rooivleis

Groenboonbredie – net reg vir die koue

8 comments

Bredies is winterkos, maar nie in ons huis nie.  Ons eet bredies dwarsdeur die jaar. Ons wissel die vleis af tussen skaap en bees.  Bredies is gesinskos en ons het altyd gepraat van “lepelkos” omdat jy dit letterlik met n lepel kan eet.MARINDA 049

BENODIG:

  • 1,5 kg stowevleis lam of bees ( ek het brisket gebruik)MARINDA 012
  • 40 ml olie
  • 2 uieMARINDA 010
  • 1 blikkie tamatiemengselMARINDA 020
  • 10 ml jeera (opsioneel)MARINDA 014
  • 5 naeltjiesMARINDA 019
  • 250 ml witwyn
  • 300 ml warm water
  • 100 ml worcestersous
  • 60 ml asyn
  • sout en peper na smaak
  • 3 aartappels in blokkies gesny
  • 1 kg groenbone
  • bietjie neutMARINDA 034

NOU:

  1. sny die uie in ringe en braai in die olie tot glaserig
  2. braai die jeera saam met die uie
  3. sny die vleis in kleiner blokkies en braai saam met die uieMARINDA 018
  4. gooi nou die wyn, water, tamatiemengsel, asyn, worcestersous en naeltjies by
  5. laat dit kook vir om en by 60 minute – as jou sous min raak, voeg nog water by.
  6. gooi  nou die aartappels wat in kwarte gesny is by en kook vir nog 20 minuteMARINDA 033
  7. laaste kom die gesnipperde boontjies, sout en peper by.MARINDA 025
  8. kook nou totdat alles sag is, maar nie pap is nie
  9. bedien op rys en fees aan die maaltydMARINDA 042

8 Comments

  1. Dit is n wonderlike dis. Lyk baie lekker!!

  2. Ania Pienaar

    Marina dis my ou Favourite en ek het dit skoon vergeet, dankie
    dat jy my weer herinner het, ek moet se ek het nog nooit Bees of selfs Brisket gebruik nie, Sondag, sal ons groenbootjie bredie eet!!

  3. Goeie dag. Ek hou van jou resep. Ek moet groenbone bredie maak met skaap vir 50 mense. Hoe kan ek jou resep aanpas

  4. Hi Marinda, wil net hoor watter tipe wit wyn gebruik moet word? (Droog, soet?)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*