KRISMIS KERRIEVIS

Ons ken kerrievis as n gereg wat jy hier om en by Paasfees eet.  Met die jare het ek besef dat kerrievis in jou yskas oor die Kerstyd n gereg is waarmee jy onverwagte gaste kan voed.  Dis heerlik om te eet in die warm somersmaande.KERRIEVIS 095

 

BENODIG:

  • 1 kg hake/stokvisKERRIEVIS 055
  • fish spice (opsioneel kan vervang word met sout en peper)KERRIEVIS 061
  • 4 uie in ringe gesny
  • 30 ml olie
  • 60 ml pickling spiceKERRIEVIS 067
  • 5 ml chillie vlokkiesKERRIEVIS 075
  • 30 ml borrie
  • 60 ml kerrieKERRIEVIS 077
  • 10 ml sout
  • 5 ml peper
  • 750 ml bruinasyn
  • 250 ml water
  • 200 ml suiker
  • 4 gekneusde suurlemoen of lourierblareKERRIEVIS 080

NOU:

  1. sny die vis in mote en pak dit in n oondbakKERRIEVIS 059
  2. sprinkel dit met fish spice of sout en peper
  3. bak die vis vir 20 minute by 180 grade ( ek het my vis bevrore ingesit) – die vis moet gaar maar ferm wees.
  4. braai die uie  en pickling spice in olie tot glaserig , nie bruin nie
  5. meng die res van die bestandele in n bak en gooi by die uie in die kastrol  –  kook vir 15 minuteKERRIEVIS 084
  6. pak nou lae vis en lae keriemengsel in n plastiekbakKERRIEVIS 085
  7. los in die yskas vir ten minste 2 dae – as jy so lank kan hou

Geniet die vis saam met n slaai of n sny dik warm brood. KERRIEVIS 099 Dis n wenner in jou yskas en raak net al lekkerder hoe langer die vis trek in die sous. Jy kan enige ferm witvis vir die gereg gebruik.KERRIEVIS 106

13 Replies to “KRISMIS KERRIEVIS”

  1. Marinda, kan ek hierdie vis warm bottel, laat afkoel en dan in die yskas bere of moet jy dit maak en opeet?

    Baie dankie vir al hierdie oulike reseppies van jou.

    Groete
    Ann

    • Ann, ek pak dit warm in lae in n tupperwarebak. Dis reg as jy die sous warm oor die vis gooi. Dit hou baie lank in die yskas.
      groete
      marinda

  2. Liewe Lydia

    Laat weet hoe dit gesmaak het. Jy kan self besluit hoe sterk die kerrie moet wees.

    groete
    marinda

  3. Ek het myne vandag gemaak. Vars stokvis gebruik en Xylitol ipv suiker. Nou is dit sommer reg vir Banters en diabete. Ek kan nie wag vir die dag of 2 om verby te gaan terwyl die smake lekker “trou” nie. Dankie vir jou heerlike en maklike resepte.

  4. Dankie Marinda dat jy so gaaf is om hierdie resep met ons te deel. Ek probeer ook om nie een van jou programme te mis nie en geniet jou baie. Gaan beslis die resep maak. Wil ook by jou hoor waar ek jou resepte kan kry. Dink jy moet ‘n resep boek uitgee.

  5. Hallo marinda
    Jy is sp pragtige uitbundige vrou
    Jy lag steek mens aan😅
    Ek soek die chocolate fondant resep asb
    Dnki ria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*