Seekos

Krismis Kerrievis

26 comments

Ons ken kerrievis as n gereg wat jy hier om en by Paasfees eet.  Met die jare het ek besef dat kerrievis in jou yskas oor die Kerstyd n gereg is waarmee jy onverwagte gaste kan voed.  Dis heerlik om te eet in die warm somersmaande.KERRIEVIS 095

 

BENODIG:

  • 1 kg hake/stokvisKERRIEVIS 055
  • fish spice (opsioneel kan vervang word met sout en peper)KERRIEVIS 061
  • 4 uie in ringe gesny
  • 30 ml olie
  • 60 ml pickling spiceKERRIEVIS 067
  • 5 ml chillie vlokkiesKERRIEVIS 075
  • 30 ml borrie
  • 60 ml kerrieKERRIEVIS 077
  • 10 ml sout
  • 5 ml peper
  • 750 ml bruinasyn
  • 250 ml water
  • 200 ml suiker
  • 4 gekneusde suurlemoen of lourierblareKERRIEVIS 080

NOU:

  1. sny die vis in mote en pak dit in n oondbakKERRIEVIS 059
  2. sprinkel dit met fish spice of sout en peper
  3. bak die vis vir 20 minute by 180 grade ( ek het my vis bevrore ingesit) – die vis moet gaar maar ferm wees.
  4. braai die uie  en pickling spice in olie tot glaserig , nie bruin nie
  5. meng die res van die bestandele in n bak en gooi by die uie in die kastrol  –  kook vir 15 minuteKERRIEVIS 084
  6. pak nou lae vis en lae keriemengsel in n plastiekbakKERRIEVIS 085
  7. los in die yskas vir ten minste 2 dae – as jy so lank kan hou

Geniet die vis saam met n slaai of n sny dik warm brood. KERRIEVIS 099 Dis n wenner in jou yskas en raak net al lekkerder hoe langer die vis trek in die sous. Jy kan enige ferm witvis vir die gereg gebruik.KERRIEVIS 106

26 Comments

  1. Elizabeth Pretorius (Kleina)

    Dit lyk heerlik.

  2. Ja née dit klink NA n wenner. Veral vir die somer dae Groete

  3. Marinda, kan ek hierdie vis warm bottel, laat afkoel en dan in die yskas bere of moet jy dit maak en opeet?

    Baie dankie vir al hierdie oulike reseppies van jou.

    Groete
    Ann

    • Ann, ek pak dit warm in lae in n tupperwarebak. Dis reg as jy die sous warm oor die vis gooi. Dit hou baie lank in die yskas.
      groete
      marinda

  4. Lyk super lekker. Mens most net passop Anders bly jou vingers ook in die slag!!

  5. Liewe Lydia

    Laat weet hoe dit gesmaak het. Jy kan self besluit hoe sterk die kerrie moet wees.

    groete
    marinda

  6. Ek het myne vandag gemaak. Vars stokvis gebruik en Xylitol ipv suiker. Nou is dit sommer reg vir Banters en diabete. Ek kan nie wag vir die dag of 2 om verby te gaan terwyl die smake lekker “trou” nie. Dankie vir jou heerlike en maklike resepte.

  7. Elsa duPlessis

    Dankie Marinda dat jy so gaaf is om hierdie resep met ons te deel. Ek probeer ook om nie een van jou programme te mis nie en geniet jou baie. Gaan beslis die resep maak. Wil ook by jou hoor waar ek jou resepte kan kry. Dink jy moet ‘n resep boek uitgee.

  8. RIa Van der schyff

    Hallo marinda
    Jy is sp pragtige uitbundige vrou
    Jy lag steek mens aan😅
    Ek soek die chocolate fondant resep asb
    Dnki ria

  9. Hallo Marinda
    Ek deel sommer n ander kerrie vleis maak.
    Enige vleis varkie, lammetjie, klein beesie.
    Meng sommer volgens jou eie smaak kerrie, borrie, fyn neut, suiker, loulier blare, kaneel, bietjie soutjies en waarin jy glo!
    Kook daai vleissies starrig tot sag!
    NOU gooi n blikkie “KOO VEGETABLES IN HOT CURRY SAUCE”
    Meng laat prut!
    DAN STROOI SO 2 DESSERT LEPELS VARS GESKROEIDE SESAME SAAD OOR MENG.
    Die Sesame saad moet geskroei wees, nie swart nie lig bruin tot bruin.
    As jy weer n Avo eet gooi Geskroeide Sesame Saad oor jy gaat baie lekker eet!
    Koebaai!!!

  10. Hallo Marinda. Ek geniet jou energie as menswees baie. Jy en jou gesin en ag sommer almal wat al op jou show opgetree het is almal spesiale mense. Dit is vir ons so inspirerend. Baie Seen x

  11. Isaac Williams

    My wife has been looking all over for your recipe book “Maklik met Marinda” but without success to date. Please advise where in the Western Cape we can find it. Thanks

  12. Marietjie Kok

    Hi Marinda,

    Ek geniet jou program erg baie. Nou ja so sit ek en dink ek wil graag vir die eerste keer Kerrievis maak. My mond water behoorlik vir dit. Ai maar soveel moeite net om te onthou maar Maklik met Marinda is mos daar. Sjoe dit lyk sommer maklik en sonder grille. Gaan dit definitief nog maak in hierdie week. Baie dankie vir die deel en jou program. Gaan sommer ook nou kyk vir jou resepteboek.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*