Hoofgereg, Rooivleis, Skaapvleis

Lamsribbetjie – oor die kole

0 comments

Die ribbetjie moet stadig en tydsaam gaar gemaak word oor rustige kole.  Daar moet meer as een glas wyn gedrink word.  As jy die ribbetjie aflaai moet dit geskroei wees  – amper of dit gebrand het.  Daar tussen-in sit die diep lekkerte.lmsrib op braai 064

BENODIG:

  • 2 stukkies lams of skaapriblmsrib op braai 002
  • 2 takkies vars roosmaryn
  • 6 knoffelhuisieslmsrib op braai 012
  • 250 ml tamatiesous
  • 125 ml worcestersous
  • 125 ml chutney
  • 60 ml asyn
  • 60 ml bruinsuiker
  • ruim koljander
  • sout en peperlmsrib op braai 006

NOU:

  1. geur die vleis ruim met koljander, sout en peperlmsrib op braai 007
  2. sny die roosmaryn en knoffel fyn en gooi in n bakkielmsrib op braai 013
  3. gooi die res van die bestandele bymekaarlmsrib op braai 017en smeer die vleis lekker inlmsrib op braai 019
  4. laat dit marineer in die yskas vir minstens 60 minute
  5. maak jou kole en braai stadig, nie te laag nie.lmsrib op braai 047
  6. al lyk dit of dit brand, skrik nie, dis die lekkertelmsrib op braai 050

Eet die vleis met die tradisionele braaibroodjie en tamatieslaai.lmsrib op braai 060

 

Tags

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*