Bykosse

Rissiesous

2 comments

Kevin Leo Rissiesous

Bestandele

  • 300 ml olie
  • 1 kg rooi brandrissies, fyngekap
  • 250 g knoffel, fyngekap
  • 750 ml asyn
  • 1 x 80 g boksie steak & chop seasoning
  • 3 x 420 g blikkies tamatiepuree
  • 2 x 70 g houers tamatiepasta

Metode

Gooi ‘n bietjie olie in ‘n groot pot en braai die rissies en knoffel saam. Voeg nou die asyn, die res van die olie en die steak & chop seasoning by en kook vir nog 5 minute. Voeg dan die tamatiepuree en tamatiepasta by en kook vir 20 minute tot dit n diep donker rooi kleur kry.

Verwyder van die hitte, en wanneer dit afgekoel het, plaas die sous in bottels in jou yskas. Die sous kan tot 3 maande lank hou.

NS. Sout is nie nodig nie, aangesien die steak en chops-speserye reeds sout is.

Maklik!

2 Comments

  1. Kan ek die chilli sous op lae hitte kook.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*